Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:

Van Wonderen Stroopwafels

De lekkerste stroopwafels met de mooiste toppings in een authentiek jasje.

Waar het allemaal begon..

Van Wonderen opende haar eerste winkel in 2017 op de karakteristieke Kalverstraat. Onze winkels dragen haar naam op aan de opa van oprichter Colin van Wonderen: Gerard van Wonderen (1907). Het idee voor een ambachtelijke stroopwafelwinkel en de liefde voor de Nederlandse koeken ontstond namelijk al jaren geleden.

Zo’n 25 jaar geleden ontdekte Colin de warme Stroopwafel. Samen met zijn opa ging hij in de weekenden naar de markt en mocht daar een verse warme stroopwafel bestellen.

Na een aantal jaar binnen diverse branches te ondernemen, ontstond de mogelijkheid om een eigen stroopwafel concept op te richten. Een test met familie en vrienden bleef niet lang uit, een glimlach en veel smakelijke gezichten waren het resultaat. De warme stroopwafel die Colin door zijn opa Gerard van Wonderen had leren eten, werd terug in het leven geroepen! Inmiddels zijn we heel wat blije gezichten verder en weten veel mensen onze winkels met Hollandse stroopwafel koeken te vinden.

Onze missie? Dit gevoel en deze smaak met nog veel meer toekomstige bezoekers te mogen delen!

Stroopwafels Amsterdamse gracht
van Wonderen stroopwafels in verpakking

De Historie van de Stroopwafel

De stroopwafel werd ontdekt rond de 20ste eeuw in Gouda. De Nederlandse koek bestaat uit twee ronde wafels die via een wafelijzer knapperig worden gebakken. De twee wafels worden doormiddel van zoete stroop aan elkaar zijn verbonden. Van oorsprong hebben de wafels een diameter van ongeveer 10 centimeter, maar tegenwoordig zijn ze verkrijgbaar met een diameter van 5 tot ruim 25 centimeter. Naast dat de stroopwafel een heerlijk lekkernij is om warm “vanaf het ijzer” te eten, gaan ze ook perfect samen bijvoorbeeld ijs en chocolade.

Inmiddels is de stroopwafel niet meer alleen in Nederland verkrijgbaar, maar zijn de koeken wereldwijd een fenomeen!

 

Leuke weetjes over de Hollandse stroopwafel:

• Één stroopwafel bevat gemiddeld 171 calorieën
• De stroopwafel mogelijk is ontstaan om van de stroopoverschotten uit de suikerraffinaderijen rondom Gouda af te komen.
• De grootste stroopwafel ooit werd in 2013 gemaakt in Gouda, deze stroopwafel had een diameter van maar liefst 2,5 meter! De Hollandse koek werd gemaakt van 40 kilo deeg en 20 liter stroop. Uiteraard belandde deze stroopwafel in het Guiness Book of Records.
• Nederlanders eten gemiddeld zo’n 20 stroopwafels per jaar.
• Jaarlijks worden er 22 miljoen pakjes stroopwafels verkocht in Nederland
• De stroopwafel is hét perfecte koekje om te delen, je breekt hem namelijk gemakkelijk en vrijwel iedereen is dol op de smaak ervan!

Geschiedenis stroopwafel

Visie

Bij Van Wonderen Stroopwafels willen we iedere klant laten genieten en gelukkig maken met onze producten.

Locaties